Cybersport – Nettet som en sportsgren

Der er meget sport på nettet – og nettet kan bruges til sport

Skak udfordrer hjernen

Skak er et fantastisk sjovt spil og udfordrer hjernen. Det er et brætspil for 2 spillere og et af verdens mest populære. Det gælder om, at vinde ved at sætte modstanderen skakmat, hvilket kan ske ved at angribe dennes konge på en sådan måde, at angrebet ikke kan afværges.  Det er hovedsagligt en mental sport, hvor spillerne benytter de strategiske og taktiske elementer, som spillereglerne giver lov til, og kræver derfor brug af abstrakt deduktion – skak udfordrer hjernen.

Skak udfordrer – men hvorfor?

Al tænkning er godt for hjernen. Men specielt tænkning, som kræver, at man tænker fremad og laver scenarier, udvikler hjernen. Derfor er skak og bridge bedre hjernetræning end sudoku og krydsord. Her skal man nemlig bruge dirigenten, som befinder sig forrest i frontlapperne. Dirigenten giver os mulighed for at tænke fremadrettet og koble forskellige dele af vores viden og erfaring sammen på en logisk måde. Din opmærksomhed skærpes, du bliver bedre til at lære nyt, til at huske og bruge din erfaring til at løse nye opgaver. Da man tænker fremad og laver tænkelige scenarier i skak, så udfordrer det hjernen.

Skak er udfordrer – men hvorfor skal man ellers spille det?

Udover, at man bliver bedre til at tænke analytisk og kreativt, samt fremmer koncentrationen, så er skak også et utroligt sjovt spil, som man kan få mange timer til at gå med. Skak kan fx spilles, når man skal hygge med kæresten, være sammen med vennerne eller andre sociale sammenhænge. Er man alene, skal man heller ikke fortvivle, da der findes flere muligheder for at spille, selvom man sidder alene. Man kan nemlig få en skakcomputer, som man kan spille i mod. Bliver man træt af dette, kan man også spille mod andre personer over nettet.

Skak udfordrer altså hjernen på flere måder!

 

Skak udfordrer hjernen
Rul til toppen