Hvem kender ikke den klassiske pakkeleg med gaver, hvor der ligger en bunke pakker midt på bordet, som alle kæmper mod alle for at få flest af? Hvor der bliver slået med en terning efter tur, og en sekser giver lov til at tage en pakke, og det er alles kamp mod alle for at få pakkerne til at ligge foran en selv?
Det er både hyggeligt og sjovt at spille, og man kæmper indædt om de små pakker, der gerne må være lidt skøre. Der spilles mere for sjovt end for pakkernes skyld.
Alle kan være med
Sådan en pakkeleg er en af de få aktiviteter, som alle kan være med til. Typisk leges den ved anledninger, hvor hele familien er samlet. Til jul eller nytår, hvor generationerne er samlet, og det er hyggeligt at lave noget sammen alle sammen. Også til firmafester kan den være eminent til at ryste kollegaerne sammen med.
Reglerne er så tilpas simple, at alle kan være med på lige vilkår. Selv det ret lille barn forstår, hvad det går ud på – selv om det dog kan være svært, når nogen tager ens pakker. I nogle familier er der indført særregler i forhold til de små børn. Men i de fleste familier gælder de internationale pakkelegsregler for alle.
Spil er samlende
At spille spil sammen på tværs af generationer eller erhverv, har en stor samlende effekt. Det er der ikke ret meget andet end spil, der kan. Derfor er det både vigtigt og meget samlende at sætte et fælles spil i gang, hvor alle deltager.
Når vi sidder der linet op omkring spisebordet i en fælles aktivitet, der bare er for sjov, så føler vi det store fællesskab med gruppen. Det er en meget vigtig følelse. Det er det, en pakkeleg kan.